Rygepolitik

Her er en kort videointro til KFE's guide om rygepolitik.

Mobilpolitik

KFE's introvideo til emnet mobilpolitik.

Der er to sider i mobilpolitik. Den ene mener, at eleverne skal have deres mobiler hele tiden, da det er en del af det moderne liv. Den anden sider mener, at eleverne ikke skal have deres mobiler, da de kan være forstyrrende.

Mange gange er det ikke elevernes, men lærernes eller skolens ledelses ønske, at der kommer en mobilpolitik på skolen. Typisk laver hver klasse så en mobilpolitik til sig selv. Problemet ved de mange forskellige regler for mobiler er ofte, at der er en del forvirring over de forskellige politiker fra klasse til klasse. Det kan være svært at holde styr på, og nogle gange bliver ens telefon inddraget ved en fejl.

Hvis man har det problem på sin skole, kan det være en rigtig god ide, at der bliver lavet et samlet mobilpolitik for hele skolen, eller i hvert fald for de ældre klasser. Det er en god ide, hvis det er elevrådet, der laver et udkast til en mobilpolitik, der så kan forhandles med ‘de voksne’.

Når man skal udarbejde et forslag til en mobilpolitik i elevrådet, er det vigtigt at tænke på, at den skal laves så lærerene ville godkende dem. Typisk ville lærerne ønske, at mobilerne skulle pakkes helt væk og slukkes, eller at de skulle afleveres. Det skal man huske at tænke på, når man laver reglerne.

Her er et eksempel på mobilpolitik fra Amager Fælled Skole:


Hvordan skaber man opmærksomhed om sit elevråd?

Har du problemer med at skabe opmærksomhed om jeres elevråd? Har de andre elever ingen ide om hvad I laver?
Hvis du kan genkende det, så læs med her!

Kommuniker med din klasse

Før elevrådsmøderne skal du som elevrådsrepræsentant snakke med din klasse om, hvad der rør sig i klassen. Er der noget, som I er meget utilfredse med? Det kan også være, at du i dagsordenen til elevrådsmødet er blevet om at høre dine klasses holdning til en bestemt ting. Hvis I ikke kan blive enige om jeres holdning, så kan i stemme om det efter, at I har haft en god debat. Man kan selvfølgelig altid kræve elevråds-tid af sin lærer .